A fegyver a szabad ember egyik legfőbb ismérve. Akinek nincs fegyvere, az fogoly!
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
A másik oldalam

 
Kedvencekhez adás

 
Hivatkozások
 
Társalgó
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Külföldi oldalak
 
Lőszergyártók
 
Egyéb hivatkozások
 
Látogatottság
Indulás: 2007-05-20
 
Nem halálos önvédelmi eszközök

Sajnos nekünk ezek maradtak. Szinte minden nálunk használatos, azaz használható önvédelmi eszköz ide sorolható, mivel lőfegyverre önvédelmi céllal nem lehet engedélyt szerezni a gyakorlatban. Nézzünk tehát egy rövid felsorolást:

-gázspay/paprikaspray

-elektrosokkolók

-tonfák, gumibotok, viperák

-gázpisztoly

-gumilövedékes "fegyverek"

stb...

Engedélykötelezettségről, és hasonlókról feljebb, a Jogaink és lehetőségeink c. írásban olvashattok, de azért dióhéjban elmondom a jellemzőket.

Gázspay/paprikaspray (lásd: képtár): ez a legelterjedtebb, mindenki által hozzáférhető, egyszerű működtetésű eszköz. Nagyobb változatát csak a rendőrök használhatják, a kisebbet tudtommal akárki. Viszonylag hatékony, de pl. szeles időben semmit nem ér. Beszerezhető akármelyik vadászboltban.

Sokkolók (lásd: képtár): kb. 12000 V-os elektromos árammal "dolgoznak", minimális A mellett, így nem halálosak. Nekem van egy (elemlámpának álcázva), de alighanem az egy ritka rossz példány, mert magamon is (meg másokon is :)) minden gond nélkül kipróbáltam. Persze azért nem kellemes érzés. Ettől függetlenül nem szeretném a sokkolókat leszólni, biztos, hogy van nagyon hatékony is. Nagy hátránya, hogy csak akkor lehet használni, ha a támadó közvetlen közel van, de így mi is veszélybe kerülünk, ha pl. nála kés van, és ő a gyorsabb. Egyébként a támadó nyakához kell nyomni, és kb. 2-3 másodperces dózisban adagolni. Kifejlesztettek már olyan sokkolókat is, amik az elektródákat néhány méterre "kilövik", ezek már valóban jobbak lehetnek. De azért a rendőrnek nem kell mutogatni.

Tonfa, gumibot, vipera (lásd: képtár): közbiztonságra fokozottan veszélyes eszközök, tehát viselése csak a közveszélyes rendőröknek szabad, hogy szétverhessék vele a tüntetéseket. A tonfa és a gumibot viselése rejtve nagyon nehéz, tehát róluk ennyit, szerintem nem érdemes ilyennel kockáztatni egy jó pénzbírságot (20000-50000 Ft), meg 2 évig tartó, mindenféle fegyvertől (a gázpisztolytól, és a vadászfegyverektől is) való eltiltást. A vipera még rejthető (ja! A rendőrzubbony alá is), de ez is tiltott, tudtommal már a vásárlása is, és nem egy tipikus defenzív (védekező) eszköz, inkább offenzív (támadó). Hátránya (védekezés szempontjából legalábbis), hogy szinte csak maradandó sérülést lehet vele okozni.

Gázpisztoly (lásd: képtár): hivatalosan gáz-riasztó fegyver a neve, de ugyebár nem fegyver, mert képtelen bármi szilárdat kilőni. Tulajdonképpen légnemű részecskéket lő ki, megjelenése és hanghatása jó esetben egy fegyverével azonos, így elrettentő hatása megvan. Egyetlen tölténye annyi hatóanyagot tartalmaz, mint egy kereskedelmi forgalomban vásárolható gázspray-ből egy egész adag. Szabadon vásárolható, de viseléséhez engedély kell. (Bővebben a Jogaink és lehetőségeink c. írásban. Persze ez sem tökéletes, pl. szeles időben vagy valódi fegyvernek nézik, vagy nem érünk el vele semmit.

Gumilövedékes fegyverek (lásd: képtár): olyan erősségűt persze nem vehetünk mint a rendőröké, de 40 J-osat még meg lehet venni, a Keserű cég gyártja, hivatalosan elöltöltős fegyver, így lehet nagyobb a torkolati E-ja, mint 7,5 J. Közelről ez már nagyon hatékony lehet, de csak lakásvédelemre, ugyanis semmiképpen nem viselhető. 

 

 
Lehetőségek
 
Fegyverek 1945-től
 
Történelmi fegyverek
 
Tankok, ágyúk, lövegek régen és ma
 
Vadászfegyverek, vadászat
 
Nem halálos önvédelmi eszközök
 
FÉG
 
Fegyveres események
 
Szavazás
Milyen önvédelmi eszközt hordasz mindig magaddal?

Kés mindig van nálam, más nincs
Kés mindig, ezen kívül más önvédelmi eszköz is
Gáz-spray
Gázpisztoly
Valami ütő, vagy ütést növelő eszköz
Egyéb, fentebb föl nem sorolt eszköz
Semmi
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Van otthon éles lőfegyvered?

Van, vadászfegyverem
Van, önvédelmi
Van, egyéb
Igen, még fegyverVISELÉSI engedélyem is van
Csak a munkahelyemen van
Törvényileg nem lehet fegyverem
Nem is akarok fegyvert
Később mindenképpen akarok fegyvert
Csak szabadon tartható (gáz, v. gumilövedékes) van
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Van gáz-riasztó "fegyver" viselési engedélyed?

Van, viselek is gázpisztolyt
Nincs, nem is kell
Sajnos nem lehet (elítéltek valamiért)
Nincs, de viselek gázpisztolyt
Van, de nem viselek gázpisztolyt
Még nem vagyok 18,így még nem lehet,de később lesz
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 

ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!